 Моніторинг організації харчування в закладах загальної середньої освіти. Одним із основних факторів впливу на здоров’я дітей є забезпечення їх повноцінним, раціональним, гарячим, якісним та безпечним харчуванням. У всіх закладах загальної середньої освіти району організовано гаряче харчування учнів, яке адаптоване до викликів воєнного часу.
Заклади освіти району використовують форми організовано харчування:
- монопрофільне - учні споживають комплекс страв відповідно до меню дня.
- мультипрофільне - учні мають вибір, їм пропонують на вибір два-три варіанти комплексних меню або «шведський стіл».
Учні 1-11 класів із числа пільгових категорій, які здобувають освіту в комунальних закладах загальної середньої освіти району, отримують гаряче харчування з одноразовим режимом за рахунок коштів бюджету міста Києва. Перелік пільгових категорій визначено розпорядженням Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації від 22.02.2023 № 58, яке розміщене на сайті управління освіти в розділі «Офіційні документи» за посиланням
https://golosiivruo.gov.ua/index.php?w=head&show=docs&cat=1&news_id=1430&search=
Адміністрація закладів освіти щоденно контролює організацію харчування учнів, якість харчових продуктів і готових страв, дотримання протиепідемічних та санітарно-гігієнічних вимог.
У їдальнях закладів загальної середньої освіти району також організовано гаряче харчування учнів за батьківські кошти за цінами відповідно до прейскуранту КП «Шкільне харчування». |